Privacy statement

Beste bezoeker,

De privacy van uw persoonsgegevens vind ik erg belangrijk. Als privacy expert hoor ik daarbij ook het goede voorbeeld te geven. In deze verklaring informeer ik daarom over mijn privacy- en cookiebeleid. Als u vragen heeft of meer informatie wil, neem dan gerust contact met mij op.

Let op. U kunt deze verklaring niet overnemen op uw eigen website. Een privacy verklaring dient op maat te worden gemaakt en verschilt per organisatie.


Waarvoor worden persoonsgegevens verwerkt?

Uitvoering van overeenkomsten
Persoonsgegevens worden verwerkt i.v.m. het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten voor juridische dienstverlening.

Gegevens:
– Naam;
– Telefoonnummer;
– E-mailadres;
– Financiële gegevens;
– Bedrijfsnaam;
– KvK;
– BTW-nummer;
– Persoonsgegevens die u verstrekt in uw commincatie.

Optimaliseren van mijn website – cookies
Ik ontvang van al mijn bezoekers algemene bezoekgegevens. Deze gegevens gebruik ik voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Indien mogelijk worden gegevens zo veel mogelijk gepseudonimiseerd of geanonimiseerd.

Gegevens:
– IP-adres van uw computer;  
– gegevens die uw browser meestuurt.

Cookies:
Op deze website wordt dus gebruik gemaakt van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schijf wordt opgeslagen. Het doel hiervan is het optimaliseren van deze website. Google Analytics is de tool welke daarvoor wordt gebruikt.  Zo wordt bijgehouden en verwerkt in een rapportage hoe gebruikers deze website gebruiken. Uiteraard is er met Google een verwerkersovereenkomst gesloten en is Google Analytics privacy vriendelijk ingesteld. De grondslag voor de verwerking van deze gegevens is het gerechtvaardigd belang om algemene statistieken van websitebezoekers te verkrijgen.

Contactverzoeken behandelen
Door het formulier in te vullen doet u een contact aanvraag. 

U dient dan de volgende gegevens achter te laten:
– uw naam;
– bedrijf;
– email adres.

Deze gegevens zijn nodig om aan uw verzoek gehoor te geven. U bent vrij om te kiezen om ook uw telefoonnummer achter te laten. Dit zodat we sneller in contact kunnen komen.

Marketing doeleinde
Het is mogelijk dat ik uw gegevens gebruiken voor direct marketing doeleinde, voor zo ver de wet dit mogelijk maakt. Bijvoorbeeld om het contact te bevorderen, telemarketing etc. 

Dit betekent natuurlijk niet dat als u een contact verzoek achterlaat dat u promotie mailtjes gaat ontvangen ;)!

Is er een wettelijke grondslag aanwezig?
Iedere verwerking van persoonsgegevens moet worden gebaseerd op een grondslag uit de AVG. Dit betekent eigenlijk gewoon dat er een goede reden moet zijn om persoonsgegevens te mogen verwerken. De privacy wetgeving geeft aan welke redenen dit mogen zijn.

Toepasselijke grondslagen:
– Noodzakelijk voor de uitvoering van een contract
– Op basis van een wettelijke verplichting
– Gerechtvaardigd belang
– Uw toestemming

Toestemming intrekken
Indien een verwerking is gebaseerd op uw toestemming, dan bent u gerechtigd deze te allen tijde in te trekken (zonder terugwerkende kracht). Wanneer dit het geval is zal ik u wijzen op de gevolgen daarvan.  

Hoelang worden persoonsgegevens bewaard?
Uw persoonsgegevens worden verwijderd of anoniem gemaakt wanneer deze niet langer meer noodzakelijk zijn voor het realiseren van bovenstaande verwerkingsdoeleinden. Daarnaast worden gegevens alleen nog bewaard wanneer ik een wettelijke verplichting heb. 

Worden persoonsgegevens gedeeld?
 Alleen als dat nodig is voor het leveren van mijn diensten of als dat wettelijk verplicht is. Ik werk alleen met partijen die de vereiste technische en organisatorische maatregelen genomen om te verzekeren dat uw persoonsgegevens uitsluitend voor bovenstaande doeleinden worden verwerkt.

Derden:
– Google / Google Analytics.
– Oneplus (website hosting).

Uw persoonsgegevens worden niet buiten de EU gestuurd.

Worden persoonsgegevens beveiligd?
Ook ik neem passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van, en ongeautoriseerde toegang tot, uw persoonsgegevens te beperken.

Enkele maatregelen:
– SSL certificaat;
– Actuele back-ups;
– Sterk wachtwoordbeleid;
– Volledig digitaal, geen rondslingerde papieren dus.

Kan deze privacyverklaring gewijzigd worden? 
Jazeker. Net zoals de privacy wetgeving blijf ik mezelf ook ontwikkelingen. Bijvoorbeeld mijn diensten uitbreiden, de mogelijkheden op mijn website verbeteren en kan ik nieuwe samenwerkingen aangaan. 

Wat zijn mijn privacy rechten?
U heeft de volgende privacy rechten:
– Het recht om uw persoonsgegevens in te zien;
– Het recht om uw persoonsgegevens te wijzigen;
– Het recht om uw persoonsgegevens te laten verwijderen;
– Het recht om correctie of aanvulling van uw persoonsgegevens te vragen;
– Het recht om bezwaar tegen de verwerking van uw persoonsgegevens te maken.

Verzoek indienen
Een verzoek kunt u indienen via de onderstaande gegevens.

Wanneer u een verzoek indient ben ik verplicht uw identiteit te controleren. Stuurt u daarom altijd een identiteitsbewijs mee of laat deze aan mij zien. Verder moet u vermelden  op basis van welke grond u het verzoek indient. 

Let op bij versturen van uw identiteitsbewijs: maak uw pasfoto en BSN-nummer onzichtbaar en vermeld dat het om een kopie gaat.  

Wat moet ik doen als ik een klacht heb?
Wanneer u een klacht heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens ga ik graag met u in gesprek. Verder heeft u op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe kan ik contact opnemen?
Voor vragen of verzoeken kunt u contact met mij opnemen via onderstaande gegevens.

Telefonisch: 06- 23504819
E-mail: kim@kimreijnen.nl